Wettelijk minimumloon per 1 juli 2024

Op 1 juli 2024 vindt er weer een belangrijke verandering plaats op het gebied van het minimumloon. Het minimumloon wordt dan geïndexeerd met 3,1%, waardoor het minimumuurloon stijgt naar € 13,68 per uur.

Deze aanpassing komt door de automatische indexatie die tweemaal per jaar plaatsvindt. Vanaf 1 januari 2024 geldt ook het wettelijk minimumuurloon. Dat wil zeggen, ongeacht het aantal uren in de werkweek volgens de CAO is het minimumuurloon gelijk. Voor jongeren gelden nog wel andere regels.

In april van dit jaar stemde de Tweede Kamer voor een extra verhoging van 1,2%. Echter kreeg dit voorstel geen meerderheid in de Eerste Kamer, voornamelijk vanwege zorgen over de extra kosten voor werkgevers. En dat is wel te begrijpen. Het WML is sinds 1 januari 2023 al met ruim 20% gestegen, exclusief de invoering van de standaard minimumuurloon regeling. De overheid is bezig met een forse inhaalslag, gestuurd door Europese afspraken. En ook de inflatie heeft gezorgd voor extra verhogingen.

Het is zowel voor u als voor ons essentieel dat we blijven zorgen voor gemotiveerde en de best passende uitzendkrachten. Bij de werving, huisvesting en begeleiding van onze uitzendkrachten blijven wij onze uiterste best doen om voor u de juiste mensen aan te trekken en te behouden. Wij zetten ons in om u op de best mogelijke manier van dienst te zijn.